ELECCIONS 2011
Política 23/05/2011

El mapa de les diputacions esdevé territori exclusiu per a CiU, que arrabassa la de Barcelona al PSC

La federació nacionalista obté la majoria absoluta a totes les diputacions menys a la metropolitana, feu històric dels socialistes

Oriol March
1 min

BarcelonaMés enllà de la victòria en vots, la primera en tota la història des del reestabliment de la democràcia, CiU també s'ha imposat a totes les diputacions catalanes. Fins i tot a la de Barcelona, un feu històric del PSC, on ha aconseguit 20 diputats provincials per 19 dels socialistes, que n'han perdut 6 en referència al 2007. El PP en puja 2 i se situa en 6 i ICV-EUiA i ERC es mantenen amb els dos representants que ja tenien. Amb aquest repartiment de diputats, CiU aconseguirà sense problemes fer-se amb el control de l'entitat i triar el relleu d'Antoni Fogué (PSC), actual president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la resta de diputacions, CiU ha aconseguit la majoria absoluta. A Girona ha obtingut 15 diputats per 7 del PSC i 5 d'ERC, els dos partits que governaven la institució. A Tarragona, la pujada de dos representants de la federació nacionalista (de 12 a 14) els permet seguir governant la Diputació sense la necessitat de tenir el suport del PP, el seu soci a l'entitat.

Pel que fa a Lleida, CiU també governarà amb majoria absoluta després de passar d'11 a 13 diputats provincials. El PSC, que passa de 10 a 7, i ERC, que cau de 3 a 2, perdran el control de la institució. En aquesta diputació hi ha entrat Convergència Democràtica de l'Aran amb un representant.

stats