DEBAT TERRITORIAL
Política 15/07/2011

Les diputacions perviuen malgrat la crisi i el qüestionament permanent

Les vegueries havien de suprimir les províncies a Catalunya i cada cop més fronts qüestionen les diputacions, però la modificació encara trigarà. Deu preguntes amb resposta per entendre-ho

Redacció
1 min
Més de dos segles La implantació de les diputacions data del 1883. A la foto, la façana de la Diputació de Barcelona, a la Rambla de Catalunya.

BarcelonaEl catalanisme porta als seus programes electorals la supressió de les diputacions gairebé des de la Transició, però cap temptativa ha reeixit. I pel que sembla trigaran a aconseguir-ho, malgrat que la crisi ha donat nous arguments per eliminar uns organismes supralocals cada cop més qüestionats. Avui es constitueixen la de Barcelona i la de Girona, i ja ho han fet la Tarragona i la de Lleida. Amb una mala salut de ferro.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per eliminar-les cal la modificació de la Constitució i per substituir-les per les vegueries, cal una majoria a Madrid, dues situacions difícils d'assolir.

Podeu llegir el reportatge a l'ARA PREMIUM: deu preguntes amb resposta sobre les diputacions i tot el que impliquen.

I també: 'Diputacions: eliminació o reforma', l'opinió de Josep Maria Pasqual, assessor internacional en polítiques urbanes i regionals.

stats