Política 09/12/2016

40 diputats del Congrés cobren dietes per allotjament tot i tenir casa a Madrid

Segons publica el digital 20minutos, hi ha 26 representants del PP, 6 del PSOE, 6 d'Units Podem i 2 de Ciutadans que reben 1.823 euros

Ara
1 min
Les tres representants del PP a la mesa del Congrés, amb Ana Pastor al capdavant

BarcelonaEscàndol per les dietes al Congrés de Diputats: fins a 40 diputats amb casa a la capital o en algun dels municipis de la província de Madrid cobren la dieta de 1.823 euros per allotjament que el Congrés estableix perquè exerceixin la seva representació a la capital de l'Estat. Segons publica avui el digital 20minutos, de la quarantena de diputats 26 pertanyen al PP, 6 formen part del PSOE, 6 són d'Units Podem i 2 de Ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Qui són els més destacats entre els beneficiats? D'acord amb el digital, destaquen la presidenta de la cambra espanyola, Ana Pastor, amb un salari brut a l'any que supera els 190.000 euros, i els ministres del govern espanyol Fátima Báñez, Rafael Catalá, María Dolores de Cospedal i l'actual portaveu de la Moncloa, Íñigo Méndez de Vigo. Ara bé, també hi ha la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho; l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz, el diputat Pablo Casado, l'exministre d'Exteriors Jose M. García Margallo i l'actual portaveu del grup al Congrés, Rafael Hernando.

Per part del PSOE, entre els 6 beneficiats d'aquestes dietes hi ha els diputats Ciprià Císcar (València), José Andrés Torres Mora (Málaga) o Antonio Hurtado (Córdoba). Pel que fa a Podem i Ciutadans, que s'han alçat en contra dels privilegis dels polítics en aquesta legislatura, hi ha Toni Cantó (diputat per València) i Irene Rivera (diputada per Málaga) per part de Ciutadans, i Rosana Pastor (diputada per València), Juan López de Uralde (Álava) i Juan Manuel del Olmo (Valladolid) per part de Podem.

stats