MOVIMENTS A L'INDEPENDENTISME
Política 18/02/2011

Els quatre diputats de Solidaritat s'intenten blindar de cara al primer congrés de la formació

Laporta defensa la idoneïtat de les candidatures de Strubell, López Tena i Bertran davant les alternatives sorgides les últimes setmanes

Oriol March
1 min
Els quatre diputats de Solidaritat Catalana.

BarcelonaTancar files. Aquest ha estat l'objectiu dels quatre diputats de Solidaritat Catalana –Joan Laporta, Toni Strubell, Alfons López Tena i Uriel Bertran– de cara al primer congrés de la formació, que se celebrarà aquest diumenge a Manresa. Laporta ha estat l'encarregat de defensar la idoneïtat de les candidatures a president (Strubell), a secretari nacional de política institucional (López Tena) i a secretari general (Bertran), tots ells emmarcats dins la llista oficialista "Anem per feina". L'expresident del Barça ha avançat que no ocuparà cap càrrec executiu oficial al partit, sinó que, tal com més endavant ha ampliat López Tena, el seu paper serà semblant al que exercia Jordi Pujol a CiU quan era una coalició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la mala maror interna prèvia a la cita congressual –s'han constituït candidatures prèvies a l'oficialista, com la d'Àlex Fenoll a secretari general–, Laporta les ha emmarcat en els habituals moviments anteriors a qualsevol congrés, i ha assegurat que el partit està més "cohesionat" que mai. López Tena ha defensat que s'hagi obert un expedient a Jordi San Nicolás, que disputa la presidència a Strubell i que va acusar membres de la candidatura oficial de presentar-se més enllà dels terminis permesos.

El debat sobre la llista que presentarà Solidaritat a Barcelona segueix obert, tot i que Laporta ha seguit apostant per una figura de consens que encapçali una candidatura unitària que pretendria captar ERC. Sobre la taula hi ha dos noms –"un home i una dona", ha concretat Laporta– que relegarien Jordi Portabella, en l'hipotètic cas que s'arribi a un acord amb els republicans, al segon lloc de la llista.

stats