DRET A DECIDIR
Política 13/04/2011

Els diputats de SI passen la segona nit al ras mentre esperen reunir-se amb Mas

López Tena va demanar dimarts al president que es reunís amb ells aquest matí per discutir les esmenes i permetre la tramitació de la llei d'independència al Parlament

David àlvarez
2 min
Els tres diputats de SI i l'alcaldable Santiago Espot, amb dos assessors, a la Ciutadella / SI

BarcelonaEls tres diputats de Solidaritat al Parlament, Alfons López Tena, Uriel Bertran i Toni Strubell, han passat la segona nit al ras davant del Parlament després que, a última hora de dimarts, agents de la Guàrdia Urbana tornessin a desallotjar més d'un centenar de persones que s'havia concentrat al Parc de la Ciutadella. Abans, en un intent desesperat per evitar el bloqueig de la cambra a la llei d'independència, López Tena havia lliurat una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, en què li demana que aquest matí es reuneixi amb ells i comprovi la “disposició al diàleg” dels independentistes per pactar les esmenes que volgués introduir CiU al text que s'ha de debatre aquesta tarda. Quan arribi l'hora de votar, serà el moment de veure quina serà la posició de CiU. Si, com és previsible, els convergents s'abstenen, el text de SI quedarà tombat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els tres diputats de SI, que ja van passar la nit de dilluns a dimarts acampats a la Ciutadella, han estat acompanyats aquesta última nit pel candidat dels independentistes a l'alcaldia de Barcelona, Santiago Espot. Solidaritat reivindica que “la concentració està viva” i critica l'acció de la Guàrdia Urbana i, concretament, del seu màxim responsable, l'alcalde Hereu, a qui López Tena va comparar amb Gaddafi perquè "actua com un autòcrata, que es pensa que la policia està al seu servei". Segons la Guàrdia Urbana, durant el desallotjament, un dels agents va rebre un cop i es va detenir una de les persones que havia assistit a la concentració.

Canviar la posició inicial de CiU de cara al debat d'aquesta tarda al Parlament és l'objectiu d'aquesta concentració. La federació nacionalista té previst abstenir-se a l'hora d'acceptar la tramitació de la proposta de llei d'independència de Solidaritat, cosa que a la pràctica significa permetre el rebuig del text, amb els vots de PSC, PP i C's. Amb la concentració de protesta i amb la reunió que han demanat a Mas, els diputats de SI volen forçar la federació a modificar el seu plantejament i s'hi ofereixen a pactar un text que els satisfaci més. “No demanem a CiU que voti la llei tal com està establerta, sinó que en permeti la tramitació, que no posi límits al dret a decidir, i en seu parlamentària ja arribarem a acords sobre els continguts concrets de les esmenes”, ha explicat López Tena. Bertran també ha demanat a CiU que no es posicioni al costat del bloc espanyolista i que tampoc s’abstingui perquè “és un acte que va en contra del poble de Catalunya”.

stats