Política 12/03/2016

La direcció de Bildu proposa Otegi com a candidat a lehendakari

Agències
1 min
El líder de l'esquerra abertzale, Arnaldo Otegi, durant la seva intervenció al velòdrom d'Anoeta

BilbaoLa direcció d'EH Bildu ha proposat a les assemblees locals de la coalició abertzale que Arnaldo Otegi sigui el candidat a lehendakari en les pròximes eleccions basques, previstes per al mes d'octubre, encara que pesa sobre el dirigent abertzale una inhabilitació general per a càrrec públic fins al 28 febrer del 2021.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa a Bilbao, el parlamentari d'EH Bildu Oskar Matute ha explicat que Otegi ha confirmat a la direcció la seva "disponibilitat" per ser candidat a lehendakari. Otegi, ha dit Matute, assumeix l'"immens repte" de convertir EH Bildu a la "força principal del canvi" al País Basc. Otegi va sortir de la presó de Logronyo l'1 de març i, en el seu primer discurs fora dels murs del centre penitenciari, el líder de l'esquerra abertzale va renovar el seu compromís amb la pau.

EH Bildu iniciarà dilluns que ve un procés d'assemblees locals per fixar la seva línia política i per decidir el candidat a lehendakari, un procés que espera culminar per a principis d'abril. Matute ha volgut recalcar l'"horitzontalitat" del procés assembleari de la coalició.

En el seu primer míting després de sis anys i mig empresonat, Otegi va reunir milers de persones al velòdrom d'Anoeta. El dirigent abertzale va verbalitzar el seu suport al procés sobiranista de Catalunya. "Si l'Estat va contra vosaltres, el País Basc estarà al vostre costat", va expressar. En les eleccions basques de la tardor, Otegi aspira a multiplicar els resultats electorals Bildu.

stats