En breu
Política 22/05/2012

La direcció del PSC evita debatre la creació d'Avancem

2 min
La direcció del PSC  evita debatre la creació d'Avancem

El PSC va intentar treure transcendència a la creació, el pròxim 30 de juny, del moviment renovador Avancem assegurant que l'objectiu de crear una gran alternativa catalana de progrés també és un objectiu del partit. Per demostrar-ho, la direcció va decidir enviar el seu primer secretari, Pere Navarro, a l'assemblea constituent. Tot i aquesta imatge externa de suport, l'executiva d'ahir al matí va evitar debatre el tema.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Joan Ignasi Elena va explicar davant els membres de la direcció el projecte d'Avancem, però cap dels principals dirigents del partit va intervenir a favor o en contra d'aquest moviment renovador. Només es va produir una intervenció, la de Ferran Pedret, de Barcelona, que va preguntar a Elena si liderar aquest moviment era compatible a continuar al secretariat i a l'executiva. A la direcció del PSC, l'exalcalde de Vilanova ocupa precisament la secretaria d'innovació política i impuls de l'Aliança Social i de Progrés, perquè la proposta de l'Aliança la va formular en la seva candidatura a primer secretari del PSC, que després va retirar per afavorir la unitat. Ningú hi va veure contradicció i el portaveu de l'executiva, Jame Collboni, va confirmar que continuaria.

Collboni va aplaudir qualsevol iniciativa que ajudi a "refer electoralment" el PSC i a reconnectar amb sectors socials i acadèmics que "s'han allunyat" del PSC. Fora de l'executiva, Avancem va recollir el suport de Montserrat Tura. L'exconsellera, que probablement serà candidata a les primàries, va donar la benvinguda al moviment "per obrir portes i superar els límits del partit, per arriscar i no conformar-se, per no posar límit a les paraules". En el seu document fundacional, Avancem descarta presentar el seu propi candidat a les primàries.

Més enllà de les fronteres del PSC, el nou moviment també va ser valorat per la direcció d'ERC. La seva secretària general, Marta Rovira, va celebrar que dins el socialisme català neixi "un corrent que prioritzi els interessos de Catalunya per davant del PSOE i que hi hagi una aposta pels drets nacionals del país".

stats