Política 30/11/2016

La direcció del grup socialista sanciona els díscols amb una multa de 600 euros

Segons Efe, la cúpula està esperant "el millor moment" per comunicar la sanció als que van votar 'no' a la investidura de Mariano Rajoy

Ara
2 min
Meritxell Batet, líder del PSC al Congrés, en el moment de votar no a la investidura de Rajoy, dissabte passat.

MadridEl comitè director del grup socialista del Congrés ha acordat sancionar amb una multa de 600 euros els 15 diputats –8 del PSOE i 7 del PSC– que van trencar la disciplina de grup votant en contra de la investidura de Rajoy el 29 d'octubre, segons ha informat Efe aquesta matinada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que la resolució està signada, encara no ha estat notificada als interessats, els quals tindran 7 dies, una vegada que la rebin, per fer-la efectiva o recórrer-la. L'1 de novembre la cúpula ja va decidir multar els díscols, però quedava per concretar la quantitat de la sanció, que podia anar de 200 a 600 euros. És a dir, la direcció del PSOE ha optat per la multa econòmica més alta.

Segons les fonts consultades per Efe, la direcció del grup està a l'espera de trobar "el millor moment" per comunicar la sanció, ja que l'objectiu de la gestora continua sent apaivagar la divisió interna.

El comitè director, òrgan de direcció política i organitzativa, format pel president del grup, Antonio Hernando, i el secretari general, Miguel Ángel Heredia, va resoldre la sanció fa uns dies, un cop va rebre l'informe del responsable de disciplina, Luis Carlos Sahuquillo.

Alguns diputats díscols, que han confirmat a Efe que encara no han rebut la notificació, han manifestat la seva intenció de "recórrer fins al final", fins i tot al Tribunal Constitucional, si fos procedent.

Segons el reglament intern del grup socialista, els sancionats podran recórrer davant el comitè permanent, un altre òrgan format pels comitès directors del Congrés i el Senat i els coordinadors de les comissions de les dues cambres.

L'acord, amb la resolució del recurs, "s'ha de prendre en equitat i es notificarà a l'interessat i a la comissió executiva federal en cas que fos confirmatori perquè procedeixi a fer efectiva la sanció", segons diu el reglament.

stats