Política 24/10/2013

Rajoy: “La sentència d'Estrasburg és injusta i equivocada”

El president espanyol considera que la doctrina Parot "s'ajusta al dret, és plenament democràtica i està avalada pels tribunals

Europa Press
1 min
Rajoy aquest dijous a Brussel·les, on ha participat en una cimera de líders del Partit Popular Europeu / EFE

Brussel·lesEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha dit aquest dijous que no li agrada "gens" la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans que anul·la l'anomenada 'doctrina Parot', perquè és "injusta i equivocada". L'endemà de reunir-se amb les presidentes de les dues principals associacions de víctimes i d'afirmar que la doctrina havia estat "molt útil en la lluita contra el terrorisme", Rajoy ha reflexionat que la sentència confirma que "desgraciadament s'ha produït el pitjor dels escenaris".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha fet aquestes declaracions a Brussel·les, a la seva arribada a una cimera de líders del Partit Popular Europeu prèvia al Consell Europeu. Rajoy ha lamentat que "hi ha coses a la vida que no ens agraden" i ha insistit que els tribunals espanyols, igual que el govern, han de "respectar" la sentència d'Estrasburg.

El president espanyol ha elogiat el treball de l'Advocacia de l'Estat en la defensa del cas davant el Tribunal Europeu i ha apuntat que la interpretació que en el seu moment van fer l'Audiència Nacional i el Tribunal Constitucional de la doctrina va ser "la més justa i la més equitativa". Segons ell, la doctrina Parot "s'ajusta al dret, és plenament democràtica i està avalada pels tribunals".

El president espanyol també ha reiterat el "suport" del seu govern a les víctimes del terrorisme, encara que no participi en la manifestació prevista per a aquest diumenge. "El govern ha d'estar al seu lloc, donant suport a les víctimes, però no estarem com a govern, sí com a partit, en la manifestació", ha dit.

stats