Política 13/05/2014

La dona que va agredir Pere Navarro, a punt de ser detinguda

Alguns testimonis ja han identificat la sospitosa en fotos de la comunió col·lectiva del 27 d'abril i només queda confirmar-ho amb altres assistents a la cerimònia

Sílvia Barroso
2 min
Pere Navarro, aquest matí

BarcelonaLa dona de mitjana edat que va agredir Pere Navarro podria ser detinguda en les pròximes hores, quan els últims testimonis pendents –entre els quals hi ha el mateix líder del PSC– confirmin als Mossos la identificació que ja han aconseguit amb les fotos de la comunió on es van produir els fets.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La recerca de 'candidates' en les imatges de les 23 famílies que participaven a la comunió col·lectiva del 27 d'abril a la catedral de Terrassa ha donat resultat, i els testimonis han assenyalat una dona en concret que duia un vestit de color blau clar. Viu en una població propera a Terrassa i aviat rebrà una visita dels Mossos.

Els agents la detindran i la portaran a la comissaria, però serà el que s'anomena una detenció tècnica i no passarà pel calabós. Simplement, li prendran declaració per un possible delicte d'atemptat a l'autoritat, el tipus penal que correspon al cas no per la gravetat de l'agressió, que va ser molt lleu, sinó perquè Navarro és el president d'un grup parlamentari. Segons fonts policials també es realitzarà una roda de reconeixement o algun tipus d'identificació –potser amb les fotografies– en què Navarro haurà de confirmar que és l'agressora.

Després, la dona tornarà a casa seva. El jutge es farà càrrec del cas i la citarà per a un judici ràpid.

No es volen equivocar

Si encara no ha estat detinguda és perquè els investigadors no volen deixar cap escletxa al dubte i esperen corroborar del tot les dades que ja tenen per evitar una detenció errònia en un cas amb tanta pressió de l'opinió pública.

Amb les dades que hi ha fins ara, encara no se'n sap el mòbil, el motiu pel qual hauria clavat a Navarro dos cops: una empenta per davant i, quan ell es va girar d'esquena per evitar-la, un calbot al clatell.

Va fer constar la "crispació en la denúncia"

El cas ha tingut, i té encara, molts agents dels Mossos de la divisió d'informació i de la comissaria local investigant per localitzar la sospitosa. La pressió pública ha estat especialment forta –ha arribat a caldre una ordre judicial perquè el capellà lliurés la llista de les famílies que van participar a la comunió del 27 d'abril– perquè Navarro va dir públicament, i va fer constar en la denúncia presentada als Mossos, que l'agressió es devia al clima de "crispació" que es viu en aquest moment a Catalunya. A la denúncia no concreta a què es deu aquesta crispació, però en algunes declaracions ha insinuat que és vinculada al procés sobiranista.

stats