DIA INTERNACIONAL DE LA DONA
Política 08/03/2012

"Tenim dret a ser igual de mediocres que ells"

Les dones ja trepitgen fort a la política; ara toca que les mesurin igual que els homes

Sara González
1 min

BarcelonaHan trencat motlles trepitjant fort a la política catalana, però reivindiquen que queda molt camí per recórrer. Les dones de la primera fila de la política catalana reconeixen que s'ha incrementat la presència femenina a les institucions i els partits, però lamenten que encara siguin jutjades sota criteris diferents als dels homes. "Tenim més focus mediàtic i social? Sí.Som jutjades per altres paràmetres que els homes? Sí", diu la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Reivindico, no que puguem estar a dalt de tot i a primera fila, sinó que per estar en els llocs on estem puguem ser igual de mediocres que ho puguin ser els homes", afirma la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats. El sector femení de la política del país reivindica també que la paritat i la igualtat s'aconseguirà quan l'home se n'adoni que la conciliació laboral i familiar "és cosa de dos". "L'ideal seria que arribés un dia que no calgués celebrar el dia de la dona treballadora, perquè voldria dir que estaríem en una situació de plena normalitat", subratlla la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

Podeu llegir el reportatge sencer a l'ARA Premium, on opinen Joana Ortega, Alicia Sánchez-Camacho, Carme Chacón, Irene Rigau, Dolors Camats, Anna Simó, Núria de Gispert, l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marin i l'alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich.

stats