POLÍTICA
Política 06/12/2011

El govern de Zapatero no pagarà els 759 milions d'euros en infraestructures que fixa l'Estatut, segons Duran

"Què caram celebren el Dia de la Constitució aquells que se la passen pel forro!", critica el secretari general de CiU

Acn
2 min

BarcelonaEl govern espanyol en funcions no pagarà a la Generalitat els 759 milions d'euros en infraestructures de la disposició addicional tercera de l'Estatut, segons ha revelat aquest dimarts el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del Govern, Francesc Homs, havia advertit que no cobrar aquesta quantitat que Artur Mas va pactar amb José Luis Rodríguez Zapatero dificultarà complir amb el dèficit públic del 2,6% marcat per al 2011.

"Què caram celebren el Dia de la Constitució aquells que se la passen pel forro!", ha criticat Duran, recordant que el govern espanyol "incompleix l'Estatut i, per tant, la Constitució".

"M'arriben notícies molt dolentes: el govern socialista no vol liquidar els 759 MEUR de la disposició addicional tercera", ha informat el líder de CiU a Madrid al seu Twitter.

Duran ha advertit l'encara vicepresidenta econòmica espanyola, Elena Salgado, que "no pagant també incompleix l'acord bilateral Estat-Generalitat" i no respecta el "Tribunal Constitucional, que diu que aquests acords són vinculants". "Més transgressió constitucional", ha lamentat Duran.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ja s'havia queixat el 29 de novembre de les "incerteses massa grans" que té la Generalitat sobre si Zapatero o el futur president espanyol, Mariano Rajoy, abonaran els 759 milions d'euros que fixa l'addicional tercera de l'Estatut. "Si tens menys ingressos dels previstos, això acaba afectant el balanç i la liquidació final, i a part tens un problema de tresoreria", havia alertat Homs, que tampoc no sap si el govern espanyol pagarà el fons de competitivitat o si mantindrà l'impost de patrimoni.

Tot plegat amenaça el compliment del dèficit públic màxim del 2,6% compromès per a aquest any, avisa el Govern.

"L'Estat centrifuga el dèficit a Catalunya per complir el seu, però el PP es trobarà la factura al calaix que haurà de pagar. Quantes en trobarà?", ha denunciat Duran.

stats