Política 03/07/2015

Duran es postula com a fre dels "populistes" que pregonen la "independència express"

Considera que Unió és també "l'alternativa segura i serena" davant d'opcions com la que encarna Colau

Ara
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha alertat aquest divendres del "risc" que Catalunya es deixi arrossegar per un "doble populisme". "Un és el populisme que trivialitza la idea de la independència de Catalunya fins que la converteix en una mena de camí de flors i violes", ha exposat en la seva carta web setmanal. Duran ha carregat contra aquells que pregonen una "independència express, d'accés immediat sense grans costos, sofriments i ruptures". "L'alternativa al populisme de la independència express és el catalanisme integrador d'Unió", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran considera que Unió, davant les eleccions del 27 de setembre, "és també l'alternativa segura i serena enfront del populisme econòmic i social" que a parer seu encarnen les opcions de confluència d'esquerres, com la Barcelona en Comú que ha portat Ada Colau a l'alcaldia de la capital catalana. El 27-S, segons Duran, "o som capaços d'apostar per la seriositat, la seguretat i la serenitat o caurem en mans d'un o altre populisme".

La "traïció" dels crítics d'Unió

En la seva carta web, també ha carregat contra el sector crític d'Unió per seguir fent costat a Artur Mas i el seu full de ruta independentista. Per això, ha justificat que s'hagi obert expedient a alguns dirigents crítics, per promoure un nou partit. "¿Algú creu que es pot deixar d'implantar la disciplina quan en el si d'un partit es demana públicament i traïdorament el vot per a una altra opció i es proposa l'articulació d'una força política per anar en contra de la pròpia, encara que sigui un embolcall per després sumar-se a una altra?", ha plantejat Duran, que ha insinuat que els crítics de fet "buscaven" que se'ls expedientés.

stats