Política 14/09/2014

Duran acusa Junqueras de "trencar la unitat" en defensar la desobediència per fer el 9-N

El líder d'Unió avisa des de Twitter que l'actitud dels republicans és "un tret al peu al procés" i suggereix que al PP ja li va bé que ERC substitueixi CiU al Govern i "ho destrossi tot"

Ara
1 min
Josep Antoni Duran i Lleida i Oriol Junqueras, reunits a la seu d'UDC aquest divendres, l'endemà de fer-se públic l'acord per la pregunta de la consulta / ACN

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha acusat aquest diumenge el president d'ERC, Oriol Junqueras, de "trencar la unitat" de les forces del dret a decidir en defensar la "desobediència" en cas que l'Estat veti la consulta del 9 de novembre. En una sèrie de nou piulades, Duran ha recordat que d'acord amb el pacte entre les forces sobiranistes "la consulta ha de ser legal", i, "de legalitat, no n'hi ha diverses, només una. Espero poder votar legalment!", avisa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Duran, "la consulta ha de garantir escrupolosament totes les condicions democràtiques per ser reconeguda i respectada i per no fer el ridícul". "Quan Junqueras proposa desobediència a la llei, està trencant la unitat i, a més, és un tret al peu al procés", afegeix. "Què passaria si el 51% desobeeix la llei espanyola? No som conscients que posaríem les bases perquè el 49% digués que no vol complir la catalana?", ha afegit.

Després que Junqueras hagi apostat en una entrevista al diari 'El Mundo' per saltar-se la "legalitat espanyola" si s'acaba prohibint la consulta del 9-N, Duran ha respost indignat: "Quin principi! Anem bé! Mai en una entrevista havia llegit tants disbarats. I ells poden governar d'aquí a quatre dies!". "Potser és el que vol el PP: que guanyi ERC i ho destrossi tot. A Espanya coneixen la història del que ha passat quan ha governat", ha afirmat, i ha conclòs la seva sèrie de tuits amb un: "Fem-ho tots junts i bé, fantàstic, senyor Junqueras".

stats