Política 30/01/2011

Duran i Lleida no descarta ser conseller en cap

El líder de CiU a Madrid està convençut que Zapatero no serà el candidat del PSOE i reclama que el govern espanyol pagui els diners que deu a Catalunya

Redacció
1 min
Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida, durant la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts

BarcelonaEl secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, diu que no descarta tornar a la política catalana per ocupar el paper de conseller en cap. En una entrevista al Diari AVUI, Duran i Lleida no nega aquesta possibilitat. Reconeix que amb Artur Mas “vam arribar a la conclusió que tal i com està la situació política a Espanya era millor que continués a Madrid” per “conduir la relació amb l'Estat”. Duran, però, insisteix que la portada al retorn “no l'hem tancat definitivament”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre l'escenari polític a Madrid, el líder de CiU al Congrés veu un Rodríguez Zapatero “relaxat” i creu que “no es tornarà a presentar i està disposat a assumir-ne els costos”. Aquests passarien per “fer reformes estructurals” dels que “és conscient del desgast que això té”. Duran i Lleida assegura que en cas que el PP tregui majoria absoluta el seu pla B “serà aguantar i resistir” perquè “si ens trobem amb una Espanya tancada, podrem avançar molt poc”.

D'altra banda, el cap visible d'Unió demana que el govern espanyol s'espavili ja que “ens deu diners pel principi de lleialtat institucional” perquè “si complís amb Catalunya ens situaríem en un dèficit amb què el govern podria autoritzar l'emissió de deute públic”.

stats