Política 28/07/2015

Duran assegura que Mas i CDC queden "molt diluïts" dins del "poti-poti" de Junts pel Sí

Espadaler alerta que Albiol representa "l'ala més dura" del PP

Roger Mateos
2 min
Unió exigeix a CDC tancar un acord de forma immediata a Vic

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest dimarts que Artur Mas i CDC queden "molt diluïts" dins del "poti-poti" de la candidatura Junts pel Sí. Ho ha dit en la presentació de qui serà el número dos d'Unió en les eleccions del 27 de setembre, Martín Rodríguez Sol. Duran ha afirmat que no el sorprèn el fet que Mas no encapçali la "llista Romeva", on hi ha una "gran diferència de criteris entre uns i altres", i quedi situat en el número quatre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest procés de "dilució" de Convergència, segons Duran, encara anirà a més. "Hi haurà coses que encara ens sorprendran molt més", ha indicat. "Em fa la sensació que això és el preludi d'una situació de futur en què CDC quedarà encara més diluïda del que ja ho està", ha reblat. Duran ho ha contraposat a la decisió d'Unió de concórrer en solitari el 27-S, amb els seus "valors, idees, programes i dirigents". "Unió no ha ha hagut d'anar a buscar unes sigles que la substitueixin ni ha hagut d'acceptar concórrer en el lloc 4 o 5 de la candidatura", ha subratllat Duran, que ha assegurat que el seu partit, malgrat les baixes dels crítics, no té "problemes" per confeccionar les seves llistes.

Duran no ha volgut concretar si pensa encapçalar la llista d'Unió en les pròximes eleccions generals, però sí que ha deixat caure que possiblement figuri en un lloc simbòlic en la llista del 27-S i formi part de la candidatura al Congrés: "Jo crec que estaré en totes, el que no sé és a on estaré".

Pel que fa a la decisió del PP de rellevar Alícia Sánchez Camacho per Xavier García Albiol com a cap de llista al Parlament, el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha expressat el seu "absolut respecte" cap als candidats dels altres partits, però sí que ha recordat que l'exalcalde de Badalona representa "l'ala més dura" dels populars.

stats