CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Política 03/12/2010

Duran: "No es pot compatibilitzar una feina al Govern amb un escó a Madrid"

El líder d'Unió descarta la possibilitat de ser vicepresident de la Generalitat mentre continuï ocupant el seu lloc com a diputat

Albert Castellví
2 min

BarcelonaJosep Antoni Duran i Lleida no veu compatible entrar al futur govern d'Artur Mas i mantenir el seu escó al Congrés dels Diputats. El secretari general de Convergència i Unió, de qui s'ha especulat que podria convertir-se en el nou conseller en cap o vicepresident de la Generalitat, ha descartat en una entrevista a El món a Rac1 l'opció d'ocupar cap d'aquests càrrecs i, simultàniament, representar la federació a Madrid. De totes maneres, ha matisat: "No descartaria continuar com a diputat i tenir algun tipus de responsabilitat aquí", tot i que ha volgut deixar clar que, de moment, tot plegat és "foc d'encenalls, ja que a qui li correspon això és a Artur Mas".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Encara sobre la futura composició del Govern, Duran no ha volgut precisar quantes de les futures conselleries correspondran a Unió Democràtica. Ha parlat de "tres o quatre", però ràpidament ha puntualitzat: "No vull que s'interpreti que en vull quatre, no faig cap reivindicació concreta", i s'ha mostrat convençut que es posarà d'acord amb Mas a l'hora de fer aquest repartiment. En referència a l'estructura jeràrquica de l'executiu de Mas, no ha descartat cap possibilitat. Segons ell, pot haver-hi conseller en cap i vicepresident simultàniament, només un dels dos o, fins i tot, cap.

El líder d'Unió s'ha referit també a la ronda de contactes que Artur Mas ha dut a terme aquesta setmana amb els representats dels altres partits, i ha explicat que no l'ha fet amb l'objectiu de "buscar la seva investidura", sinó per demostrar clarament el seu tarannà de "president dialogant".

Finalment, Duran ha parlat també de les anomenades dues ànimes del PSC. En la seva opinió, durant els darrers temps "totes dues hi han sortit perdent". La catalanista, ha dit, "no era significativa en el Govern" tot i algunes reivindicacions que "no comportaven resultats positius"; i d'altra banda, "aquestes eleccions han comportat una derrota de l'ànima espanyolista del PSC", ja que els seus electors "no han entès l'aliança amb ERC".

stats