Política 28/11/2010

Les eines 2.0 escalfen la jornada electoral

Twitter ha estat un dels protagonistes de la jornada electoral. La filtració d'un sondeig, atribuït a TV3, ha provocat la polèmica a Internet.

Redacció
1 min
Gràfica que ha circulat per twitter

Les eines 2.0 han irromput en la jornada electoral. La filtració per twitter d'un sondeig, realitzat suposadament per TV3 a peu d'urna abans de les 14:00 hores, ha encès la polèmica. El material, consistent en una gràfica i algunes dades sobre intenció de vot, situava a CiU a tocar de la majoria absoluta, amb 67 diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La filtració en principi s'ha atribuït a un treballador de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), extrem que ha estat desmentit. La primera pregunta que ha centrat el debat a la xarxa és a qui beneficiaven aquestes previsions.

Segons l'enquesta filtrada, el PSC només obtindria 23 escons, en comptes dels 37 que va registrar al 2006, el PPC se situaria com a tercera força política, amb 16 diputats (2 més), ERC perdria 8 escons respecte als anteriors comicis, amb un total de 13; ICV-EUiA obtindria 9 (3 menys), i Ciutadans repetiria amb 3 escons. Solidaritat Catalana, liderat per l'expresident del FC Barcelona Joan Laporta, entraria al Parlament amb 4 diputats.

stats