28-N
Política 27/11/2010

Tot a punt per a les eleccions, amb més candidatures i taules administrades electrònicament

El primer avenç de participació serà a les 13.00, però Ausàs no va saber concretar l'hora en què se sabran els resultats de l'escrutini

Efe
2 min
Una dona col·loca els vots en un cubicle per votar.

BarcelonaEl conseller de Governació, Jordi Ausàs, va assegurar ahir que tot el dispositiu electoral està a punt perquè la jornada d'avui transcorri "sense incidents i amb normalitat". A més, per primera vegada, hi haurà 339 taules administrades electrònicament en set municipis. En una compareixença celebrada al Parlament, el conseller va recordar que més de 5,3 milions de persones estan cridades a votar en les autonòmiques catalanes, en què hi ha 114 candidatures, 44 més que en les últims comicis, i un total de 8.032 meses.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Respecte a la qüestió de les meses administrades electrònicament, ha indicat que són 339 de 101 col·legis electorals i tota la informació que allà es generi es recollirà en unes PDA. El sistema s'implanta en set municipis de més de 10.000 habitants: El Prat de Llobregat (Baix Llobregat), Vic (Osona), La Bisbal d'Empordà (Baix Empordà), Lleida (Segrià), La Seu d'Urgell (Alt Urgell), Montblanc (Conca de Barberà) i Tortosa (Baix Ebre). Segons el parer d'Ausàs, el sistema permetrà una major "fiabilitat" i menys processos intermedis a l'hora de recollir les dades d'aquestes meses.

Quant a les compareixences públiques per oferir resultats de participació, el conseller de Governació ha indicat que està previst que passades les nou del matí hi hagi un primer contacte amb els mitjans de comunicació per donar a conèixer dades sobre l'obertura dels col·legis electorals. Posteriorment, cap a les 13.00 hores hi haurà un primer avanç de participació i a les 18.00 hores està previst un altre segon avanç de participació. Dues hores més tard, quan tanquin els col·legis electorals, està convocada una altra compareixença per oferir les dades de participació finals.

Preguntat respecte a l'hora en la qual es podrien tenir els resultats definitius de l'escrutini, Ausàs ha respost que no es pot conèixer amb exactitud, però espera que no sigui molt avançada la nit.

És la tercera vegada que el Parlament de Catalunya es converteix al centre del procés de totes les dades electorals, després que ho fos per primera vegada en el referèndum de l'Estatut i en els comicis autonòmics de l'1 de novembre de 2006.

stats