ELECCIONS ESPANYOLES
Política 20/11/2011

Mas espera que Catalunya demostri en aquestes eleccions que té "caràcter nacional"

El president confia que la participació sigui alta i afirma que això reforçaria el sistema democràtic

Acn
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que espera que Catalunya demostri el caràcter nacional i la "personalitat pròpia" que té en les eleccions generals. Segons ha declarat després de votar, en els comicis d'aquest diumenge es decideix qui governarà l'estat espanyol, però també com Catalunya farà front a la nova situació que es produeixi a partir del dia 21. El president ha afirmat que les eleccions sempre tenen un caire diferent a Catalunya que a la resta de territoris de l'Estat. Mas ha expressat el seu desig de què la jornada electoral sigui tranquil·la, ordenada i cívica. El president també ha desitjat una alta participació perquè això, ha dit, reforça el sistema democràtic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Artur Mas ha exercit el seu dret a vot al migdia al col·legi Infant Jesús de la Travessera de Gràcia. Després de votar, ha declarat davant els mitjans de comunicació que en els comicis d'aquest diumenge es decideix el futur govern espanyol, però també com Catalunya fa front a la nova situació que surti de les urnes. Per això, ha dit, espera que els catalans demostrin la personalitat pròpia que té Catalunya per la seva història, la seva configuració demogràfica, econòmica i nacional, la seva cultura, la seva llengua i la seva projecció internacional. Tot això, ha assegurat, estarà present en aquests comicis. Segons ha afirmat, les eleccions a Catalunya sempre tenen un caire especial i diferent de la resta de territoris de l'Estat.

El president del Govern s'ha mostrat confiat en què la jornada electoral sigui tranquil·la i ordenada, i que predomini el civisme. Mas ha afegit que el seu desig com a president és que hi hagi una participació alta perquè això reforça el sistema democràtic. La participació sempre és important, hi hagi o no hi hagi crisi, ha assenyalat. Aquest aspecte és un termòmetre de la preocupació i interès de la gent per la política, però també de la salut democràtica. Mas ha explicat que, tot i que alguns diguin que el sistema està malalt, és el que tenim i té avantatges. I ha comentat, com es rega un jardí perquè les plantes no es facin malbé, el sistema s'ha de regar participant en les convocatòries electorals.

Mas ha explicat que passarà un dia tranquil en família perquè un familiar compleix 50 anys i fan una celebració. A mitja tarda, ha explicat, acudirà a l'hotel Majestic, on primer es reunirà amb un col·laborador i després seguirà el desenvolupament de les eleccions i de l'escrutini amb la resta de gent de CiU.

stats