ELECCIONS 22-M
Política 22/05/2011

CiU desbanca la socialista Iolanda Pineda a Salt i PxC entra a l'Ajuntament amb tres regidors

Jaume Torramadé recupera l'alcaldia, però haurà de buscar suports per formar majoria. Els ultres de Plataforma són l'altra gran novetat a la ciutat

Redacció
1 min

SaltJaume Torramadé, l'alcaldable de Convergència i Unió, ha recuperat l'alcaldia que va perdre fa quatre anys a mans de Progrés Municipal, la llista avalada pel PSC. Ho ha fet aconseguint 9 regidors, 3 més que la llista socialista. Torramadé, imputat per un afer urbanístic de la seva anterior etapa com a alcalde, haurà d'afrontar també el problema més greu del petit municipi gironí, una taxa molt elevada de població immigrant que ha generat problemes de convivència al teixit social del poble i que, probablement, ha facilitat la irrupció de PxC a l'Ajuntament, que amb 3 regidors se situa com a tercera força. Els independents d'IPS n'aconsegueix 2 i el PP es queda amb el regidor que tenia. Torramadé lluitava directament amb la candidata socialista, Iolanda Pineda, que durant quatre anys ha estat al capdavant del municipi. En un debat cara a cara previ a les eleccions entre els candidats de CiU i PM, Pineda havia descartat una sociovergència, fet que posa pals a les rodes a aquesta opció, i que probablement obligarà Torramadé a buscar altres suports per mantenir la seva majoria simple.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A banda de les qüestions sobre immigració, que probablement tindrà constantment sobre la taula amb les propostes dels 3 regidors que ha aconseguit Plataforma per Catalunya, Torramadé tindrà altres temes calents sobre la taula.

Per exemple, l'àrea de regeneració urbana (ARU), una mesura que preveu enderrocar o rehabilitar habitatges del sector centre per esponjar-lo i fer augmentar la qualitat de vida en aquest barri.

El 57,35% dels electors cridats a les urnes han dipositat la seva papereta aquest diumenge als col·legis electorals, concretament 8.405 persones. El 42.65%, 6.251 persones, han decidit abstenir-se. Hi ha hagut 88 vots nuls i 245 en blanc.

stats