Política 08/09/2013

El PP guanyaria les generals però perdria la majoria absoluta, segons una enquesta de 'La Vanguardia'

L'enquesta projecta pèrdues de 33 i 12 diputats a PP i PSOE, respectivament, mentre en dóna 26 més a IU-ICV, 20 més a UPyD i 4 més a ERC

Ara
1 min

BarcelonaSi les eleccions generals se celebressin ara, el PP mantindria la distància amb el PSOE, però la seva victòria no seria per majoria absoluta, segons es desprèn d'una enquesta de Feedback que publica aquest diumenge 'La Vanguardia'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons això, el PP perdria 33 escons i en mantindria 153, encara per davant del PSOE, que, amb 98 diputats, en perdria 12 respecte de les eleccions del 2011.

Els escons perduts per als dos grans partits espanyols es repartirien entre IU-ICV, que n'obtindria 37 −26 més que ara−, i UPyD, que n'aconseguiria 25 −ara en té 5.

Segons l'enquesta, CiU passaria dels 16 escons actuals a 13, de manera que tot i ser la primera força a Catalunya, no seria decisiva per al govern a Madrid.

Rajoy només podria governar amb UPyD o bé arribant a una gran coalició amb els socialistes espanyols, apunta el diari.

En canvi, ERC incrementaria la seva força i passaria a tenir 7 escons en comptes dels 3 que té ara al Congrés. El PNB repetiria els 5 escons i Amaiur en perdria un, fins a situar-se en 6.

stats