Política 10/01/2013

Enric Millo demana a Duran que "doni la cara i plegui" per "guanyar credibilitat i autoritat moral"

El portaveu del PP de Catalunya, que va ser dirigent d'Unió quan va esclatar el cas Pallerols, nega haver participat en aquest "pastelet"

Ara
1 min
Enric Millo és un dels homes forts del partit d'Alícia Sánchez-Camacho.

BarcelonaEl portaveu del PP de Catalunya, Enric Millo, s'ha sumat a les peticions de dimissió del líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, després de l'acord entre la fiscalia i els acusats per estalviar-se el judici del cas Pallerols. Millo defensa que Duran "doni la cara i plegui". Seria una manera, ha dit, de "guanyar credibilitat i autoritat moral" davant l'opinió pública.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb tot, Millo ha afegit que no el sorprèn que Duran no doni la cara perquè en altres moments importants també estava de viatge, com quan va presentar la dimissió desprès que Jordi Pujol nomenés conseller en cap Artur Mas, segons l'exemple que ha posat. "Que ningú assumeixi la responsabilitat política és molt greu", ha afegit. "El més negatiu és que els ciutadans tenen una sensació d'impunitat greu per la política i per la democràcia", ha afirmat en dues entrevistes a RAC1 i Catalunya Ràdio.

L'actual portaveu del PP de Catalunya militava a Unió als anys noranta i va ser delegat de Treball a Girona, quan va esclatar el cas Pallerols. Va estar imputat en el cas, però després el jutge el va exculpar. El portaveu del PP creu que va ser "víctima injustificada" del cas.

Després que ell voluntàriament demanés declarar, el jutge va trigar tres anys a cridar-lo, i quan ho va fer, assegura que va quedar clara la seva innocència. De fet, ell ha lamentat que no s'arribi a judici perquè volia declarar com a testimoni, després "d'anys de calúmnies". Millo ha afegit que no ha participat en la negociació d'aquest "pastelet" i ha qualificat de tripijoc l'acord a què s'ha arribat entre les parts.

stats