Política 20/06/2013

Entitats i partits de Lleida es conjuren per impulsar el dret a decidir

En un manifest públic subscrit per CDC, UDC, ERC, CUP, ICV i PSC es comprometen a fer pedagogia perquè la consulta guanyi suports

Ara
1 min

Barcelona P { margin-bottom: 0.21cm; } Lleida es mobilitza pel dret a decidir. Entitats i partits del territori faran públic aquest divendres un manifest en el qual donen suport a les declaracions aprovades al Parlament a favor de convocar una consulta i es comprometen a “fer pedagogia” i contribuir a “generar un clima d'opinió a favor” del dret a decidir. El manifest està subscrit per CDC, UDC, ERC, CUP, ICV i PSC. Entre les entitats signants del manifest hi ha des de l'ANC i Òmnium fins als Castellers de Lleida, així com CCOO i UGT i les cambres de comerç de Lleida i Tàrrega.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Reclamem l'exercici del lliure dret a decidir del poble català per mitjà d'una consulta”, assegura el manifest sota el lema 'Terres de Lleida en defensa del dret a decidir'. Reivindiquen que aquest dret per triar democràticament la forma d'organització política que volen els catalans està vinculat a “les millores de la condició de vida individual i col·lectiva” dels ciutadans de Catalunya.

Els signants demanen poder celebrar la consulta des d'una “actitud dialogant però ferma, pacífica i amb respecte a les diferents opcions” i es comprometen a treballar perquè el dret a decidir guanyi suports en l'associacionisme cívic, cultural i polític lleidetà, així com a fer arribar el manifest a partits, institucions, plataformes i organitzacions socials.

stats