Política 24/02/2017

Entitats sobiranistes i membres del Govern acompanyaran Homs a Madrid pel judici del 9-N

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no hi serà perquè assistirà a la inauguració del Mobile World Congress. Rull, Munté, Romeva i Borràs acompanyaran l'exconseller de la Presidència en la seva declaració davant del Suprem

Ara
2 min
Alguns ciutadans s'han concentrat amb les urnes del 9-N

BarcelonaLa segona part de la judicialització del 9-N serà aquest dilluns amb l'inici del judici a l'exconseller de la Presidència, Francesc Homs. Com en el cas de l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau, les entitats sobiranistes i diferents càrrecs del govern de la Generalitat acompanyaran Homs en la seva declaració davant del Tribunal Suprem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, però, no hi serà perquè assistirà a la inauguració de l'edició d'aquest any del Mobile World Congress. Els membres del Govern que sí que acompanyaran Homs seran el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté; el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, i la consellera de Governació, Meritxell Borràs.

A Madrid també hi haurà representants d'ERC i el món dels comuns. Pels republicans hi anirà la secretària general del partit, Marta Rovira; el portaveu, Sergi Sabrià, i el diputat al Parlament Roger Torrent, a més del regidor de l'Ajuntament de Barcelona Alfred Bosch i els diputats al Congrés de Diputats Joan Tardà i Gabriel Rufián. Per part dels comuns hi anirà el diputat d'En Comú Podem al Congrés Marcelo Expósito. La CUP encara ha de decidir qui hi anirà.

L'ANC, Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) preveuen començar la concentració a les 09.00 h a la Plaza del Rey de Madrid i desplaçar-se fins al Tribunal Suprem, on ha de declarar Homs a les 10.00 h. Els que vulguin seguir el judici per televisió ho podran fer des de la Delegació de la Generalitat a Madrid.

A la concentració hi assistiran representants de les quatre entitats: el president de l'ANC, Jordi Sànchez; el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, i el vicepresident de l'ACM, David Saldoni. Totes quatre també han convocat concentracions de solidaritat el mateix dilluns davant les delegacions del govern espanyol a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, a més de la concentració que es prepara a Taradell, el poble natal d'Homs.

stats