Política 22/04/2017

Mor l'assessor d'ERC a la Diputació destituït per amenaces a un membre de SCC

Carles Feiner va titllar Juan Arza de "fill de puta feixista" i va amenaçar-lo d'"arrencar-li el cap"

Ara
2 min
Carles Feiner, conegut com a 'Negre'

BarcelonaCarles Feiner, un dels homes clau de la federació d'Esquerra Republicana a Terrassa, ha mort aquest dissabte, segons han confirmat els Minyons de Terrassa, d'on va ser president i cap de colla. Feiner ha mort, per causes que no s'han fet públiques, només cinc dies després de protagonitzar una forta polèmica per haver insultat i amenaçat per Twitter un membre de Societat Civil Catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arza va fer un tuit en què assegurava que li feia "fàstic" veure que "els assassins de Miguel Ángel Blanco vulguin utilitzar les mans blanques com a símbol de la seva nova operació de propaganda", i Feiner, des del seu perfil a Facebook, va escriure: "El que em produeix fàstic és que fills de puta feixistes i 'ejpañioles' com Juan Arza no sàpiguen viure sense tocar els collons al proïsme. Quan siguem independents haurem de gestionar aquesta realitat generosament. Allò que em demana el cos no és acceptable. Deixo constància pública del tema perquè si algun dia se me'n va la pinça i li arrenco el cap a un d'aquests fills de puta ningú pensi que la cosa és gratuïta".

Tant el PP de Catalunya, com Ciutadans, com la mateixa Societat Civil Catalana, havien demanat el "cessament immediat" de Feiner, que exercia d'assessor tècnic d'ERC a la Diputació de Barcelona. En esclatar la polèmica, el grup d'ERC a la Diputació de Barcelona va destituir-lo "de totes les seves responsabilitats amb efectes immediats". "Les seves manifestacions són del tot incompatibles amb el projecte polític d'Esquerra. Esquerra defensa una república de dones i homes lliures fonamentada en el respecte, i les amenaces no poden tenir-hi cabuda", va argumentar ERC en el seu comunicat.

Després de l'enrenou generat per les seves afirmacions, Feiner va penjar a Facebook un nou missatge en què demanava "excuses" a Arza per si el seu comentari "s'ha pogut interpretar de manera amenaçadora", comentari que, segons ell, "ha d'interpretar-se en sentit figurat".

stats