Política 07/03/2013

ERC decidirà el canvi de logotip en una consulta oberta a militants i amics

Primer es votarà si s'ha de modificar el símbol del partit i després s'optarà entre dues propostes finalistes

Acn
1 min
UNA PEÇA DE LA RENOVACIÓ 
 Albert Castellanos -segon per la dreta- va entrar el 2011 a l'executiva d'ERC de la mà d'Oriol Junqueras, i és un dels seus homes de confiança.

BarcelonaERC organitzarà una consulta electrònica perquè els amics, simpatitzants i militants del partit decideixin en primer lloc si volen canviar el seu logotip i, en segon terme, quina de les dues propostes finalistes prefereixen. El darrer congrés d'ERC va acordar iniciar un procés participatiu per canviar el logotip i incorporar-hi els tres eixos ideològics: país, esquerra i republicanisme. S'ha fet un concurs públic i s'han rebut 87 propostes, i un jurat de professionals de la comunicació i el màrqueting polític en van escollir cinc, de les quals l'executiva en va triar dues el setembre del 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El procés de participació es farà mitjançant la pàgina web del partit i s'habilitaran espais per a la votació electrònica de les persones que no tinguin accés a les TIC a través de l'estructura territorial del partit. L'exposició pública dels nous logotips comença aquest dijous i la votació serà entre el 14 i el 21 de març. El resultat s'anunciarà el 22.

Totes dues propostes se centren en l'ideograma, el triangle que identifica la marca Esquerra Republicana. Tenen formulacions per a les seves expressions territorials: Esquerra Republicana per als Països Catalans; ERC per a Catalunya; ERPV per al País Valencià i Esquerra Republicana - Mallorca, Menorca i Eivissa per a cadascuna de les Illes Balears.

stats