Política 31/07/2012

Ernest Maragall al PSC: "Matar el missatger no resol els problemes"

L'exconseller respon per carta a la direcció que no deixarà el partit ni el Parlament després de votar a favor de la proposta de pacte fiscal de CiU

Ara
2 min
Sí: Ernest Maragall. No: José Antonio Monago

BarcelonaL'exconseller Ernest Maragall ha respost a la direcció del PSC per carta que no pensa deixar el partit ni l'acta de diputat. Així ho ha avançat en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio'. És la resposta a la carta del PSC en què li reclamen que deixi l'acta "per coherència personal, dignitat política i ètica democràtica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maragall és l'únic diputat socialista que dimecres passat va votar a favor de la proposta de pacte fiscal, desmarcant-se de la línia oficial del partit i alineant-se amb CiU, ICV, ERC i Joan Laporta.

En la carta, adreçada al secretari d'organització Daniel Fernández, Maragall assegura: "Com a diputat del grup parlamentari socialista, no trobo cap inconvenient programàtic ni cap contradicció en les posicions defensades i en la decisió de vot que finalment vaig adoptar".

L'exconseller afegeix: "Sigues clar: M'estàs demanant(?) que marxi, que desaparegui del Grup i, s'entén, del propi PSC. Doncs bé, és obvi que no puc, ni remotament, acceptar ni acollir aquest amable suggeriment".

I conclou: "Vull proclamar la meva més ferma convicció sobre la coherència del que defenso, el que dic i el que voto amb els valors i posicions que van formar part essencial del naixement del PSC com a força capaç d'expressar la unitat de tots els socialistes catalans. Convicció que s'estén, sense solució de continuïtat des d'aquell moment fundacional fins a aquest mateix instant en que completo la meva resposta a la teva carta".

En declaracions a Catalunya Ràdio, Maragall també ha respost a les paraules de l'alcalde de Sabadell i membre de l'executiva del PSC, Manuel Bustos. En declaracions també a Catalunya Ràdio, Bustos ha dit que és Maragall qui vol situar-se "al marge del PSC" i li ha demanat que, si no s'hi troba còmode, que deixi el partit. Maragall nega que vulgui abandonar el PSC: "No és cert que jo vulgui marxar. Potser és el que a ell [Manuel Bustos] li agradaria que succeís, però no és exactament així". "Aquest partit és tant del senyor Bustos com meu; matar el missatger és l'esport més senzill però no resol els problemes i el PSC té uns problemes que en aquest moment no és capaç de resoldre", ha afegit.

stats