LLISTA UNITÀRIA
Política 20/07/2015

Ramon Espadaler: "Si la manifestació de l'11-S és l'inici de campanya de la llista unitària no té sentit que hi anem"

El secretari general d'Unió diu que el seu partit no ha canviat: "Qui ha canviat és Convergència abraçant-se a ERC", ha dit en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio'

Ara
2 min
El secretari general d'Unió, Ramon Espadaler

BarcelonaEl secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Ramon Espadaler, ha assegurat que el proper 11 de setembre el seu partit no anirà a la manifestació sobiranista a l'avinguda Meridiana. "Si la manifestació de l'11-S és un acte de suport a la llista unitària i l'inici de campanya d'una candidatura, no té sentit que com a formació ens hi sumem", ha dit en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio'. "Deu ser l'única cosa en què estic d'acord amb Colau", ha afegit, ja que l'alcaldessa de Barcelona es va manifestar fa uns dies en el mateix sentit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Unió Democràtica de Catalunya ha celebrat aquest cap de setmana una convenció programàtica. "Nosaltres no alterarem l'eix de les nostres polítiques, qui ha canviat és Convergència abraçant-se a ERC", ha dit Espadaler que ha insistit que Unió és l'alternativa per als catalanistes "que estan desconcertats veient com es configura una candidatura que està incapacitada per fer un programa coherent". De la llista unitària ha dit que té des de "fans de Varoufakis fins als del 'business friendly'". "Ara se subhasta en quant temps fem la independència, però el país necessita decisions", ha indicat el secretari general d'UDC.

Segons Espadaler, les properes eleccions han de servir per veure com es dóna continuïtat al procés, i la via, segons Unió, és "el diàleg". "L'única sortida és el diàleg i no la unilateralitat d'una declaració unilateral d'independència, que no porta enlloc i ens situa en una via morta". "No es pot anar a dialogar amb una DUI a la recambra perquè l'altre no s'hi asseurà", ha assegurat. I encara ha afegit: "No tanquem a ningú la porta del diàleg; del PSC lamentem que s'han desdit del dret a decidir".

Espadaler ha presentat Unió com l'alternativa a la unilateralitat i ha assegurat que existeix aquest espai electoral: "Un gruix important de gent no es vol situar en els frontismes, ens tensionaran amb el amb mi o contra mi, no és bo per al país".

stats