POLÍTICA
Política 26/04/2011

El govern espanyol i el PP pacten impugnar totes les llistes de Bildu

El responsable de Justícia dels populars, l'exministre Trillo, ho ha anunciat en una entrevista a Onda Cero. Es descarta l'opció d'estudiar llista a llista per impugnar-les de manera individual

Redacció
2 min

BarcelonaEl govern espanyol i el PP ja han arribat a un acord per impugnar totes les llistes de la candidatura abertzale Bildu de cara a les eleccions municipals del 22 de maig vinent, segons ha explicat el portaveu de Justícia dels populars, l'exministre Federico Trillo. La coalició que formen Eusko Alkartasuna, Alternatiba i un grup d'independents tindrà complicat, doncs, el camí cap a les urnes. Es descarta l'opció d'impugnar només algunes llistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abans, a l'antena de la Cadena Ser, l'actual ministre de Justícia, Francisco Caamaño, havia explicat que “no es pot impugnar Bildu” perquè és una coalició i no pas una candidatura única. Aquesta opció va ser la que va permetre impugnar la llista de Sortu, l'anterior marca dels abertzales. Trillo, en canvi, creu que amb els últims informes policials a la mà es pot impugnar la candidatura perquè “no se sap qui és d'EA, d'Alternatiba o de Batasuna”.

Trillo ha explicat que el govern espanyol es va comprometre en aquest sentit durant una reunió que els populars i l'executiu van mantenir dies abans de la Setmana Santa. “En aquella reunió, el govern espanyol acceptava la tesi d'impugnar totes les llistes de Bildu. Això és el que hem parlat fins ara i jo no veig per què hauríem de canviar d'opinió”, ha dit Trillo, que ha recordat que té “el compromís del ministre”. “Si no compleix, ja es veuran les conseqüències que tindria”, ha advertit el dirigent popular. Trillo creu que Bildu no és el pla B d'ETA, sinó el seu pla A, ja que els informes policials asseguren que és un “muntatge estratègic” planificat, dirigit i executat per la banda.

El cas Troitiño

Trillo també ha carregat contra el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), a qui acusa de tenir “bona part de la responsabilitat” de la fugida de l'expres etarra Antonio Troitiño. Trillo considera que excarcerar-lo va ser “un error judicial inacceptable”, però continua acusant el CNI de no posar mitjans per localitzar-lo. "Al final, per què hi són, si no és per vigilar un etarra que ha comès delictes molt greus, que ha estat posat en llibertat d'una manera més que controvertida i recorreguda pel fiscal?”, s'ha preguntat Trillo.

stats