Política 26/07/2017

El govern espanyol demana a Puigdemont que expliqui si coneixia els documents sobre el cas del 3%

Soraya Sáenz de Santamaría també li demana si aquests papers han condicionat "la radicalitat del seu govern i la purga d'alts càrrecs"

Efe
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. EFE

BarcelonaEl govern espanyol ha instat aquest dimecres el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que expliqui si coneixia els documents sobre el cas del 3% que el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va posar a disposició del jutge del Vendrell. La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha fet aquesta petició abans de rebre els informes de les comissions d'experts que han redactat per les reformes dels models de finançament autonòmic i finançament local.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Santamaría també ha preguntat a Puigdemont si aquests papers estan condicionant "la radicalitat del seu govern i la purga d'alts càrrecs". En declaracions davant els mitjans de comunicació, la vicepresidenta s'ha referit a les informacions que indiquen que Junqueras va entregar al jutge del cas del 3% una sèrie de documents que provarien aquestes pràctiques.

De fet, aquest dimarts el mateix vicepresident va sortir del pas de les informacions que es van fer públiques en les quals s'assegurava que l'àrea d'infraestructures tenia un informe on es detallaven algunes adjudicacions irregulars durant el govern d'Artur Mas. En roda de premsa després del consell executiu, va subratllar que tant ell com el president d'Infraestructures.cat ja van donar explicacions al Parlament al voltant del mes de maig, motiu pel qual ha considerat que es tracta d'un fet "àmpliament conegut". Junqueras va explicar que s'han transmès al jutge tots els documents que se'ls han reclamat en el marc del procés d'instrucció que investiga el cas 3%.

stats