POLÍTICA
Política 19/08/2011

El govern espanyol aprovarà avui la reducció de la despesa farmacèutica

Amb el nou paquet de mesures anticrisi que inclou l'obligació de dispensar el medicament més barat, s'estalviaran, segons l'executiu, uns 2.400 milions d'euros

Agències
1 min
Les farmàcies hauran de dispensar el medicament més barat

MadridEl consell de ministres té previst aprovar, durant la reunió d'avui, un altre paquet de mesures contra la crisi per reforçar el compliment de l'objectiu de dèficit públic, entre les quals hi ha un Reial Decret per estalviar en la despesa farmacèutica. La prescripció de fàrmacs per principi actiu i la modificació del sistema de preus de referència dels medicaments, amb l'obligació de dispensar el medicament més barat, farà estalviar, segons l'executiu espanyol, uns 2.400 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, el Reial Decret també inclourà la reducció d'un 15% del preu dels medicaments amb més de deu anys en el mercat i que encara no disposin d'un genèric. Presidida pel cap de l'executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, la reunió del gabinet donarà llum verda a un decret llei que se sotmetrà a la convalidació del Congrés dimarts vinent en un ple extraordinari.

Una altra mesura que s'ha d'aprovar és l'avançament de l'impost de societats, amb el qual es podrien recaptar 2.500 milions d'euros addicionals, segons els càlculs del govern espanyol. D'altra banda, el consell estudiarà una línia de suport directa per als comerciants afectats pels terratrèmols de l'11 de maig a Lorca (Múrcia) i cinc milions d'euros per reconstruir el Parador Nacional d'aquesta ciutat.

stats