Política 19/04/2015

El govern espanyol estudia denegar per llei els indults a condemnats per corrupció

El ministre de Justícia creu que excloure els imputats de les llistes és una decisió "excessiva i injustificada"

Efe
1 min
El ministre de Justícia, Rafael Catalá / EFE

El ministeri de Justícia proposa excloure per llei la concessió de l'indult als condemnats per delictes de corrupció, a més dels sentenciats per maltractament o pederàstia. Així ho ha confirmat el ministre de Justícia, Rafael Catalá, en una entrevista a l'agència Efe, en reconèixer que el govern espanyol està treballant en la reforma d'aquesta llei, que es difícil que s'aprovi aquesta legislatura. Segons ha dit, "a la pràctica" el govern ja no concedeix aquesta mesura de gràcia a aquests condemnats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aquesta decisió, Justícia vol que es faci "un exercici rigorós i limitat" de l'indult, i que s'obrin "portes i finestres" perquè la societat "sàpiga que els indults que concedeix el govern no són capritxosos".

El titular de Justícia considera "legítim" que els partits optin per no portar imputats a les llistes davant la "hipersensibilitat que hi ha cap a la corrupció", però creu que és una decisió "excessiva i injustificada", perquè moltes de les querelles acaben arxivant-se.

"La secessió de Catalunya no té cabuda en la nostra Constitució"

En l'entrevista, Catalá també s'ha referit a Catalunya: "En el nostre model constitucional no hi té cabuda una secessió d'una part d'Espanya". "El govern espanyol ha d'estar sempre defensant la Constitució, l'estat de dret i la defensa del conjunt dels interessos dels ciutadans", ha afirmat. Perquè la carta magna inclogui la independència, Catalá proposa que els partits sobiranistes plantegin una reforma i busquin els suports suficients per aprovar-la.

stats