Política 09/06/2012

El govern espanyol mantindrà el silenci fins després de la reunió amb els socis europeus

L'executiu de Mariano Rajoy no es pronuncia sobre el rescat i defensa que la teleconferència de l'Eurogrup no ha estat iniciativa d'Espanya

Efe
1 min

BarcelonaEl Govern està estudiant en profunditat l'informe del FMI sobre la situació dels bancs espanyols, que ratifica les dades dels quals disposava l'Executiu, i esperarà a conèixer aquesta tarda l'opinió dels socis de la zona euro abans de prendre cap decisió sobre la seva recapitalització.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de l'executiu han assegurat a Efe que no ha estat Espanya qui ha sol·licitat que se celebri avui la teleconferència dels ministres d'Economia i Finances de la zona euro, convocada per la presidència de l'Eurogrup, i han insistit que el govern vol conèixer l'anàlisi de la resta de països abans d'actuar.

Els gabinets de la Moncloa i del ministeri d'Economia estan estudiant l'informe del FMI, que, subratllen les fonts, reconeix que el sector és "fonamentalment sòlid" i que els problemes es concentre en el 30% de tot el sistema i que ja s'actua per resoldre'ls.

Fonts del PSOE han confirmat a Efe que Rajoy ha estat en contacte telefònic aquest matí amb el líder socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, per tractar el tema del rescat bancari.

stats