canvi de cicle
Política 18/09/2012

El govern espanyol titlla de "poc reflexionada" la deriva sobiranista d'Artur Mas

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, demana als dirigents de CiU que "que mirin per on va el món" i subratlla que "fins i tot altres nacionalistes", en al·lusió al PNB, "l'hi han hagut de recordar"

Efe
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, amb el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardon / EFE

MadridEn una entrevista aquest matí de dimarts a Telecinco, Sáenz de Santamaría ha assenyalat que "tots els espanyols" han pogut comprovar el canvi de discurs de CiU "de la nit al dia i en una espiral poc reflexionada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha afegit que als governants se'ls demana "responsabilitat" i que generin "estabilitat", i ha destacat que Espanya té una crisi econòmica molt forta per, ara, afegir-hi "una crisi política de dimensions difícilment fiables immediatament".

En aquest sentit, ha demanat als dirigents de CiU "que mirin per on va el món" i ha assenyalat que "fins i tot altres nacionalistes" −en una clara referència a les declaracions del president del PNB, Íñigo Urkullu− "els ho han hagut de recordar".

La vicepresidenta espanyola ha insistit que en un moment de crisi com l'actual cal "fixar prioritats" i evitar discursos que afegeixen "inestabilitat", perquè això "suposa més atur".

Respecte a la proposta de pacte fiscal, Sáenz de Santamaría ha assenyalat que cal abordar una qüestió prèvia pel que fa al finançament que consisteix que tothom ha de treballar per augmentar els ingressos per tal que hi hagi més diners per repartir.

"S'està fent un discurs al revés: com que va molt malament, vull canviar el sistema", ha lamentat Sáenz de Santamaría.

stats