Política 10/07/2012

El govern espanyol estudia recórrer la sentència del tribunal d'Estrasburg contrària a la 'doctrina parot'

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat que l'executiu espanyol no deixerà en llibertat l'etarra Inés del Río, tal i com demana la sentència

Efe
1 min

MadridL'Advocacia General de l'Estat està estudiant la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg, que considera que l'aplicació de la 'doctrina Parot' a l'etarra Inés del Río va ser irregular i demana la seva excarceració, per decidir si interposa un recurs contra la resolució. Així ho han comunicat fonts del ministeri de Justícia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la sentència, el Tribunal Europeu de Drets Humans es mostra contrari a la 'doctrina Parot' en considerar que mantenir a la presó l'etarra Inés del Río després d'haver-li revisat la durada de la pena és "irregular", motiu pel qual demana seva excarceració i una indemnització de 30.000 euros.

L'anomenada "doctrina Parot" obliga a descomptar els beneficis penitenciaris del total de les penes i no del màxim de compliment efectiu.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat que l'executiu espanyol no deixarà en llibertat l'etarra Inés del Río, tal i com demana la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), en considerar que se li va aplicar la 'doctrina Parot' de forma "irregular".

stats