Política 11/10/2011

Barcelona treu una de les pagues als regidors i alts càrrecs de l'Ajuntament

La mesura afecta a una vuitantena de persones i encara es desconeix l'abast econòmic que suposarà

Acn
1 min

BarcelonaEls portaveus dels grups municipals a l'Ajuntament de Barcelona han acordat aquest dimarts que els regidors i els alts càrrecs no cobrin un import similar al d'una paga extraordinària. La mesura afectarà a una vuitantena de persones entre regidors, delegats, comissionats i gerents d'empreses municipals, però encara no es coneix quin serà l'estalvi total. Els diners estalviats seran destinats a finalitats socials que encara no s'han concretat. A la reunió també s'ha aprovat intentar arribar a un acord amb les entitats municipalistes per tal que aquestes enviïn recomanacions a ajuntaments i diputacions perquè portin a terme mesures similars. El primer tinent d'alcalde i portaveu del govern municipal de Barcelona, Joaquim Forn, ha destacat que l'acord ha estat compartit per tots els grups polítics. No s'ha concretat encara, però, la quantitat total que suposarà aquesta mesura. També està per decidir de quina manera es concreta la retallada, és a dir, si se suprimeix una paga o si es reparteix l'ajust en diferents terminis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Forn ha revelat que l'Ajuntament, segons l'acord pres a la reunió, intentarà arribar a un pacte amb l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya per tal que aquestes recomanin als ajuntaments i les diputacions que apliquin "criteris similars arreu".

Els diners que s'estalviïn amb la mesura es destinaran a finalitats socials, tot i que encara no s'han concretat. Forn ha explicat que els portaveus han acceptat que el govern municipal faci una proposta en aquest sentit per debatre-la.

stats