CATALUNYA AL MÓN
Política 30/09/2014

La peculiar teoria veneçolana sobre l'origen de l'estelada

Un diari de Caracas publica una vinyeta en què resol que la bandera independentista és el resultat de sumar l'ensenya cubana i la senyera i restar-li la bandera espanyola

Ara
1 min

BarcelonaSi a la bandera cubana li sumes la senyera i li restes la bandera espanyola, el resultat és l'estelada i la caiguda de la Corona espanyola. Aquest és el contingut d'una vinyeta en clau d'humor titulada 'Matemàtica catalana 2014' i publicada aquest dimarts al diari veneçolà 'Ciudad CCS', un mitjà que es distribueix a l'àrea metropolitana de Caracas i que forma part del Sistema Nacional de Mitjans Públics de Veneçuela, ja que va ser creat el 2009 pel ministeri de Poder Popular per a la Comunicació i la Informació de Veneçuela i l'Ajuntament de Caracas, dels quals encara n'és propietat. Per tant, és proper als posicionaments d'esquerres del president Nicolás Maduro.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que la vinyeta no pretén tenir rigor històric, el cert és que efectivament l'estelada va néixer com una fusió entre la senyera i la bandera de Cuba, un país que ja es va independitzar en el seu moment de l'imperi espanyol. Tot i això, el triangle vermell cubà es va convertir en blau en el cas de la bandera catalana.

stats