POLÍTICA
Política 13/04/2011

Rajoy diu ara que el PP no va negociar mai amb ETA

"Van ser tres enviats del president Aznar i van estar dues hores i mitja amb ETA per veure les seves intencions; no hi va haver cap proposta concreta", ha assegurat el líder del PP

Efe
1 min

MadridEl líder del PP, Mariano Rajoy, s'ha mostrat avui "absolutament convençut" que el final d'ETA arribarà més aviat que tard si els partits actuen amb determinació i ha assegurat que, al contrari que el seu partit, que mai va negociar amb els etarres, el PSOE "no pot negar-ho".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy, en la presentació d'un llibre sobre l'expresident del PP basc Carlos Iturgaiz, ha destacat en dues ocasions que "és mentida" que el seu partit negociés amb ETA en època de José María Aznar.

"El PP mai ha negociat amb els terroristes; van ser tres enviats del president Aznar i van estar dues hores i mitja amb ETA per veure les seves intencions –després de la declaració de la treva el 1998–. La resposta la van publicar ells mateixos: no hi va haver cap proposta concreta, van venir amb les mans a la butxaca. El PP mai va negociar ", ha recordat el líder dels populars.

No obstant això, el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, a la passada legislatura, sí que va negociar amb l'organització terrorista, "i no ho han negat perquè no poden", ha sentenciat Rajoy.

A canvi, segons les seves paraules, intenta el PSOE "transmetre una veritat que és mentida", ja que "això que diuen", que els populars van negociar amb ETA, és "mentida".

El president dels populars ha insistit a recalcar que la seva posició contra el terrorisme no ha variat mai i mai canviarà, i aquesta es sustenta en "raons ètiques" i en un argument també inqüestionable, "per pura eficàcia".

Aquesta posició es resumeix així, segons Rajoy: "Amb els terroristes no es negocia: no van a les eleccions, no hi han d'anar".

stats