Publicitat
Publicitat

El PP català avala recórrer al TC l'euro per recepta per evitar una "doble imposició"

El partit d'Alícia Sánchez-Camacho va col·laborar amb el Govern que s'aprovés la mesura en abstenir-se

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que després del decret de sanitat aprovat pel govern espanyol el seu partit no vol que hi hagi "una doble imposició" sobre els ciutadans catalans amb l'euro per recepta. D'aquesta manera, ha avalat el recurs al Tribunal Constitucional que el ministeri d'Hisenda vol presentar per tal d'abolir aquesta mesura aprovada pel Govern amb l'abstenció del PP.

"Ens hi vam oposar des del primer moment", ha dit Camacho, que també ha afegit que la mesura era molt més dura quan la va presentar CiU i que es va suavitzar "gràcies a la gestió" dels populars. La líder del PP de Catalunya ha defensat que el govern de Mariano Rajoy té tota la legitimitat per recórrer al TC l'euro per recepta de la mateixa manera que el Govern ha recorregut davant aquest mateix tribunal els decrets d'educació i de sanitat.

Camacho també ha criticat les "contradiccions" de l'executiu d'Artur Mas, que porta al TC uns decrets de sanitat i educació que, malgrat tot, ha inclòs en el seu darrer pla d'ajust de 1.500 milions d'euros que va presentar al Consell de Política Fiscal i Financera.

Més continguts de Política

  1. Mor als 94 anys Cristian Aguadé, el segon militant més antic d'ERC

    Fill del metge, fundador d'ERC i primer alcalde republicà de Barcelona Jaume Aiguader, vivia a Xile des del 1939, quan va haver d'exiliar-se per la repressió franquista

  2. El no a la independència augmenta i se situa set punts per sobre del sí, segons el CEO

    En resposta binària l'unionisme se segueix reforçant –50% contra 42,9%–, i quan es demana què ha de ser Catalunya, la via independentista és majoritària, però guanya pes la via autonòmica en detriment de la tercera via

  3. La CUP s’inclina per no investir Mas

    La formació debat fins demà en assemblees quines condicions fixa per avalar un govern sorgit del 27-S