Política 05/03/2015

Tricentenari, monedes commemoratives i els sobres de Bárcenas: polèmica Govern-PP al Parlament

Els populars retreuen disseny molt similar als euros emès amb motiu dels 300 anys de la derrota en Guerra de Successió i Homs contraataca amb els "bitllets de cinc-cents" de l'extresorer

Ara
1 min
Francesc Homs, en una imatge al Parlament / ACN

BarcelonaPolèmica entre el Govern i el PP al Parlament aquest dijous. En una interpel·lació sobre estrcutures d'estat, el portaveu adjunt dels populars a la cambra, Santi Rodríguez, ha retret a l'executiu l'elaboració d'unes monedes commemoratives del Tricentenari molt similars a l'euro en què s'hi pot llegir 'República catalana'. "Fa tres-cents anys existia la república catalana? Ja existien els euros?", ha preguntat Rodríguez al conseller de la Presidència, Francesc Homs, que era a qui anava dirigida la interpel·lació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs, en el seu torn de rèplica, ha recorregut a una moneda de 50 cèntims d'euro en què s'hi veu la cara de Miguel de Cervantes. "Ja existien aleshores els euros?", s'ha preguntat. "Ja veig que només gasten bitllets de cinc-cents euros degudament posats en un sobre", ha ironitzat el conseller en referència al cas Bárcenas de presumpte finançament irregular del PP.

stats