CONGRÉS DEL PSC
Política 18/12/2011

Daniel Fernández i Antoni Balmón seran els homes forts del PSC de Navarro

La cúpula tindrà un nucli dur amb 11 persones entre les quals destacaran els alcaldes

Ara
2 min

BarcelonaEl nou líder del PSC, Pere Navarro, ja té la seva executiva al sac i ben lligat. Després d'una llarguíssima negociació al seu despatx al Palau de Congressos, ha decidit que el partit pivoti sobre el diputat al Congrés Daniel Fernández i l'alcalde de Cornellà, Antoni Balmón. Els dos dirigents assumiran les àrees d'Organització i Acció Política respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, el nucli dur estarà format per 11 persones en el qual tindran un paper destacat alcaldes que han sobreviscut al daltabaix electoral i que assumiran les àrees més importants del partit. Acceptant l'oferiment de Navarro, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, estarà al nucli dur com a responsable de cohesió territorial i també Joan Ignasi Elena, fent-se càrrec de la secretaria d'innovació política i impuls de l'Aliança Social i de Progrés. L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, es farà càrrec de l'àrea de canvis socials, medi ambient i sostenibilitat i la de Santa Coloma, Núria Parlón, s'encarregarà de ciutadania i societat civil.

També l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos tindrà un paper destacat assumint l'àrea de política municipal. Per la seva banda, el batlle de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s'encarregarà de la política europea, internacional i per la Mediterrània. La diputada al Parlament Rocío Martínez-Sampere estarà també al nucli dur i es farà càrrec de l'àrea econòmica. La seva companya al Parlament Eva Granados ostentarà la secretaria de cohesió social.

Una executiva d'una quarantena de membres

Més enllà de l'anomenat secretariat, la resta de membres de l'executiva, que completaran una llista d'una quarantena de persones, assumiran càrrecs sectorials i de menor pes. Entre ells estaran l'exconsellera Marina Geli i l'exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez. Elena, per la seva banda, ha aconseguit incloure a l'executiva Jordi del Rio, Fabián Mohedano, els diputats al Parlament Laia Bonet i Daniel Font i l'eurodiputada Maria Badia. El diputat Jaume Collboni, per la seva banda, dependrà directament de Navarro i farà de portaveu quan no sigui el primer secretari qui pren la paraula.

A la nova executiva destaquen, per ara, grans absències, com ara la del president del grup parlamentari, Joaquim Nadal, i el fins ara viceprimer secretari, Miquel Iceta. Aquest últim podria acabar formant part de l'executiva amb un paper discret fent-se càrrec de la fundació Campalans.

stats