Política 10/06/2011

La direcció nacional d'ICV amenaça amb expedientar els seus representants a Cervelló si pacten amb CiU i el PP

Laia Ortiz diu que l'acord no està confirmat però incompliria les dues directrius del partit, respectar a la llista més votada i no pactar amb els populars

Bertran Cazorla
2 min

CervellóLa direcció nacional d'ICV ha advertit als seus representants a Cervelló (el Baix Llobregat) que els expedientarà si, com planegen, pacten amb CiU i el PP. L'acord no està confirmat, ha recordat la portaveu ecosocialista Laia Ortiz en declaracions a l'ACN, però incompliria, ha assenyalat, les dues directrius del consell de govern de la formació: respectar la llista més votada, que a Cervelló fou el PSC, i no pactar amb el PP. Membres de la direcció van parlar aquest dijous amb els responsables de Cervelló i els van donar 36 hores per reflexionar. Encara no han obtingut resposta. El PSC, per la seva banda, ha titllat aquest possible pacte, que els desplaçaria de la batllia, "d'antinatura".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iniciativa, que no tenia regidors la passada legislatura a Cervelló, en va obtenir dos el passat 22-M. Va quedar així en tercer lloc, per darrere del PSC, amb cinc regidors, i CiU, amb quatre, i per davant d'ERC i el PP, amb un cadascun.

Fa una setmana es perfilava un pacte entre CiU, Esquerra i ICV, ha assegurat Laia Ortiz, però en els últims dies aquesta ha guanyat pes la possibilitat d'una coalició amb CiU i el PP. Davant d'aquest escenari, la direcció del partit va advertir dijous que expedientaria els seus representants a Cervelló si el pacte es consuma, ha explicat Ortiz, tot subratllant que encara no és definitiu i que aquest divendres s'estan fent reunions.

Més incompliments que a Cubelles

"Tindríem un doble incompliment", ha advertit Ortiz, tot recordant el cas de Cubelles, on ICV, que va guanyar les eleccions, també va plantejar un acord amb els populars, incomplint només una de les dues directrius. En els dos casos s'obrirà una sanció si el pacte es formalitza en la constitució dels ajuntaments, aquest dissabte al migdia, ha assenyalat Ortiz. Un expedient pot portar a suspendre la militància d'un membre del partit o, en última instància, a la seva expulsió.

El PSC, per la seva banda, ha titllat el pacte, que els desplaçaria de l'alcaldia l'actual batlle socialista Angelino Maestro, d'"antinatura". "Des del PSC vam estar en tot moment oberts a formalitzar un pacte d'esquerres i de progrés pel nostre municipi", ha indicat aquest partit en un comunicat, donant ja per fet que quedaran a l'oposició.

stats