CAS NÓOS
Política 08/01/2016

L'expresident balear Jaume Matas posa casa seva a disposició del tribunal de Nóos com a reparació del dany

Matas està acusat dels delictes de prevaricació, malversació, frau i tràfic d'influències en el cas Nóos, i podria ser condemnat a 11 anys de presó

Efe
1 min
NÓOS, EL CAS MÉS GREU PER A MATAS... PER ARA 
 Amb el cas Nóos, Jaume Matas, que ja té dues condemnes a penes de 9 mesos i multa, s’enfronta al cas més greu. L’acusació contra ell és d’onze anys de presó i haurà de donar comptes de per què es pagaren més de 2,5 milions d’euros públics a l’institut d’Urdangarin.

PalmaL'expresident del Govern Balear, Jaume Matas, ha posat a disposició de l'Audiència de Palma aquest divendres el palauet que té al centre de la ciutat com a "reparació del dany derivat del delicte" en el cas Nóos, pel qual podria ser condemnat a 11 anys de presó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Matas ha registrat avui un escrit davant l'Audiència de Palma en el qual posa a la disposició del tribunal la meitat de l'habitatge que té en propietat juntament amb la seva dona, una residència de 597 metres quadrats de superfície que va ser taxada en 2.477.550 euros, segons un document lliurat juntament amb l'escrit.

L'oferiment "implica la voluntat del nostre representat de reparar el dany causat", segons l'escrit, en el qual Matas expressa la seva disposició a "dur a terme qualsevol acte jurídic que sigui requerit perquè pugui obtenir-se la reparació que es pretén sobre el bé que s'ofereix".

En el marc d'aquest cas de presumpta corrupció, Matas està acusat dels delictes de prevaricació, malversació, frau i tràfic d'influències, presumptament comesos per fer que el Govern Balear contractés a l'Institut Nóos al marge de la legalitat.

Cas Nóos: els fets, l'origen i les claus El judici pel cas Nóos començarà el pròxim dilluns, l'11 de gener, i la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin s'asseuran al banc dels acusats juntament amb 16 persones més. La Fiscalia demana 19,5 anys de presó per al gendre de Joan Carles de Borbó i 16,5 per al seu exsoci, Diego Torres.

stats