Política 12/11/2015

L'expresident de l'Institut Català de la Salut va pagar amb diners públics un assessor que l'ajudava a netejar la seva imatge

El jutge del cas Innova aixeca el secret d'una part del sumari sobre els pagaments de Josep Prat a Carles Flo

Enric Borràs
2 min
Josep Prat amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEl jutge del cas Innova ha aixecat el secret d'una part de la peça principal del cas i ha demanat a la Fiscalia que investigui si hi ha indicis de delicte. Es tracta d'una sèrie de correus entre l'expresident de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, i l'assessor de comunicació, Carles Flo, que abans havia estat director general del diari 'Avui'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Als missatges, segons consta a la interlocutòria del jutge, Flo reclama a Prat cobrar una campanya de comunicació de 15.000 euros i parlen de com cobrar-ho, Flo fins i tot comenta que es pot fer a través de la seva dona. Als correus també li dóna consells sobre com actuar davant dels primers problemes judicials a causa del cas Innova.

"Crec que hauríem de buscar una fórmula o manera de liquidar-ho com més a viat millor i no facturar-ho dins de l'empresa del Cabana. Vas dir-me en el seu moment que ja havies trobat una manera mitjançant una fundació o quelcom similar. Mira doncs, si us plau, si ho podem liquidar", diu un missatge de Flo a Prat del 21 de maig de 2012. Prat va dimitir com a president de l'ICS el mes següent. En un altre correu Flo explica a Prat que enviaria la factura a Casanovas, en referència al llavors director de l'ICS, i afegeix: "com és lògic, la factura no anirà al meu nom sinó al de la meva dona".

Flo insisteix en cobrar en diferents missatges i en altres parla de la situació judicial de Prat. "Convergència s'ha fet l'orni i no ha sortit en la teva defensa", diu en un correu. "Si surts en un programa d'abast nacional (Catalunya) tornaràs a estar en la primera línia. Si treus papers, els que tu senyalis contestaran i hi tornarem a ser", continua Flo, i afegeix: "si no treus papers i únicament reivindiques la teva honorabilitat els que t'han atacat diran: 'ho veieu, no ha tret ni un sol paper que refuti les nostres acusacions'".

Flo recomana a Prat que pensi en la seva família i no tregui "papers" perquè tornaria estar "a la primera línia de foc" i li diu que "el pitjor ja ha passat o passarà en un parell de dies". També li proposa que exigeixi a Convergència i al PSC que no el posin "als peus dels cavalls". "Ja sé que el més fàcil és tirar-s'hi de cap", remata, "a vegades però la venjança és un plat que cal servir ben fred perquè no s'acabi tornant en contra teva".

Per David Vidal, de la CUP de Reus -personada en el cas Innova- la interlocutòria del jutge confirma "l'existència de la 'sociovergència' en el control i l'administració del sistema sanitari públic català" i posa en dubte que Convergència estigui "legitimada per encapçalar el procés de construcció de la nova república catalana".

stats