Política 09/05/2012

Dimiteix el conseller extremeny de Salut després de saber-se que tenia una consulta privada a Portugal

Francisco Javier Fernández Perianes ha anunciat que deixa el càrrec en una roda de premsa de 3 minuts. Només ha acceptat 4 preguntes. Diu que se'n va "amb la consciència tranquil·la", però evita referir-se a la llei d'incompatibilitats, que li impedeix fer de metge

Efe
2 min
Francisco Javier Fernández Perianes, exconseller de Salut d'extremadura

MéridaEl conseller extremeny de Salut i Política Social, Francisco Javier Fernández Perianes, ha anunciat la seva renúncia al càrrec després de fer públic que mantenia una consulta privada d'Oftalmologia a la localitat portuguesa d'Elvas, fronterera amb Badajoz. Perianes, que va substituir el 3 de febrer a Jerónima Sayagués, que va abandonar el càrrec en ser nomenada subdelegada del govern espanyol a Càceres, ha donat a conèixer aquesta decisió en una roda de premsa a Mèrida, envoltat per tot el seu equip.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller ha explicat en només tres minuts que ahir a la tarda va presentar la dimissió irrevocable al president del govern d'Extremadura, José Antonio Monago, i que aquest la hi va acceptar.

Segons la seva opinió, en aquests "moments crucials" per al futur d'Espanya i d'Extremadura, on s'han de dur a terme actuacions "inajornables" per construir un nou model sanitari universal i sostenible, un "sol dubte sobre la meva persona o sobre la meva capacitat m'obliga moralment a aquesta decisió d'exemplaritat pública".

Fernández Perianes ha insistit que no desitja que "el més mínim dubte" posi en dubte l'esforç, el treball i la responsabilitat que està desenvolupant el govern regional en el seu conjunt i el seu departament en particular.

El conseller, que només ha estat tres mesos en el càrrec, ha assegurat que no ha obtingut "cap retribució, ho repeteixo, per la tasca assistencial que hagi pogut realitzar puntualment durant aquest temps". "Ho he fet fruit de la meva vocació com a metge", ha apuntat.

Fernández Perianes ha assegurat que ha presentat la seva dimissió amb la "consciència ben tranquil·la" de les seves actuacions al capdavant de la conselleria de Salut i Política Social, amb "orgull" i "fidelitat" al jurament hipocràtic que va prestar.

També ha donat les gràcies al president Monago i als seus companys del Consell de Govern, el PP i tot el seu equip per la confiança que ha dipositat en ell.

Després d'aquestes paraules ha rebut l'aplaudiment dels membres del seu equip, i també s'han vist algunes llàgrimes.

Ni durant la breu intervenció ni en les quatre preguntes que ha admès, l'última d'elles quan ja era de peu a punt de marxar, no s'ha referit en concret a la consulta d'Elvas ni a la llei regional d'incompatibilitats. Tampoc ha volgut entrar en el que han publicat els mitjans de comunicació.

Només ha comentat que no sabia que s'estava anunciant la consulta que ha motivat la seva renúncia.

El PSOE extremeny va exigir ahir la seva marxa per incomplir la llei regional d'incompatibilitats.

stats