Política 09/06/2014

Felipe González diu que els socialistes mai no han estat “republicans”, sinó “accidentalistes”

L'expresident espanyol diu a una emissora de ràdio colombiana que "la forma de l'Estat no és el més important per al sistema democràtic"

Ara
1 min
Felipe González amb la resta d'expresidents espanyols vius i el rei Joan Carles en una imatge d'arxiu / EFE

Barcelona"La forma de l'Estat no és el més important per al sistema democràtic". Amb aquestes paraules ha tancat Felipe González la porta a un debat sobre quin és el model d'Estat més lògic en un país democràtic i en ple segle XXI. En una entrevista a W, una emissora de ràdio de Colòmbia, l'expresident espanyol i líder del PSOE ha defensat la monarquia amb l'argument que està legitimada per la Constitució i ha negat que els socialistes siguin republicans amb un argument sorprenent: són "accidentalistes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Fins i tot els meus companys socialistes es confonen en dir que els socialistes sempre hem estat republicans. No és així. Érem accidentalistes". Aquesta és l'explicació que ha donat González en ser preguntat sobre si considera normal que un partit com el PSOE doni suport al relleu dinàstic al capdavant de l'Estat sense permetre que els ciutadans es pronunciïn. Segons l'expresident espanyol, la raó per la qual el PSOE era contrari a la monarquia no era perquè fos republicà, sinó perquè històricament la monarquia "No havia estat neutral".

stats