20-N
Política 09/11/2011

Fernández Díaz: "No farem acomiadaments en sanitat ni en educació"

El cap de llista del PP per Barcelona defensa que calen reformes en molts àmbits "per impedir retallades socials"

Ara
2 min
Jorge Fernández Díaz, en un acte electoral a Sabadell

BarcelonaEl cap de llista per Barcelona del Partit Popular a les eleccions del 20-N, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat en una entrevista a Els matins de TV3 que si el seu partit arriba a la Moncloa "no hi haurà acomiadaments" en els àmbits de la sanitat i l'educació, i ha destacat que, per al seu partit, "mantenir l'estat és innegociable, sagrat". Per garantir el manteniment d'aquests serveis, i altres com el sistema de pensions, Fernández Díaz ha deixat clar que "cal fer reformes" en molts àmbits, com el sistema bancari, la despesa de les administracions, la negociació col·lectiva, el món laboral o el sistema tributari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta última matèria, el candidat popular ha afirmat que "la renda del treball ha de tributar menys que la renda del capital", i ha avançat que "l'IRPF requereix una reforma en profunditat, però sense trencar el principi que qui té més ha de pagar més". En aquest sentit ha remarcat que "no estem per dogmes de rics i pobres", i ha afegit: "La reforma tributària serà vàlida en funció de si serveix per a la recuperació econòmica. No ha de ser ideològica, sinó tècnicament eficaç". En la seva opinió, "en aquest moment no hi ha millor política social que la que crea ocupació", i ha destacat: "Si això és de dretes o esquerres, no m'interessa. És de sentit comú".

Fernández Díaz ha parlat també d'una "rebaixa lineal en l'impost de societats que pot arribar al 20%", tot i que es tractaran de forma diferent "els beneficis que es reinverteixin en l'empresa" per fer-la més competitiva dels que "es redistribueixin".

Malgrat tot, el candidat del PP a Barcelona ha afirmat que el primer que cal impulsar és "la reforma bancària, però en paral·lel en la reforma de l'administració", ja que "si no hi ha diners, no hi ha recuperació econòmica ni sortida de l'atur". En aquest sentit ha qualificat de "vital" la contenció de la despesa i del dèficit dels ajuntaments, diputacions, comunitats i l'Estat, i ha pronosticat una reducció de ministeris en cas que Mariano Rajoy sigui el nou president del govern espanyol. De fet, ha assegurat que l'austeritat no pot quedar fora de cap àmbit, i hi ha inclòs "la Zarzuela".

També TV3 es podria veure afectada per aquesta austeritat De fet, el PP ja ha parlat de la necessitat de privatitzar els canals de televisió autonòmics, una mesura que per Fernández Díaz és "absolutament necessària", ja que "n'hi ha massa", tot i que admet que la funció que TV3 fa en la línia de la normalització lingüística fa que el seu cas s'hagi de tractar de forma diferenciada. Tot i així, ha advertit que potser caldria pensar a suprimir algun dels canals de què disposa la televisió pública catalana.

stats