CAMPANYA 20-D
Política 17/12/2015

Jorge Fernández Díaz: "El trencament de CiU no és bo per al país"

"Hem passat del tripartit a un tripartit d'ERC, Convergència i la CUP", ha dit el ministre de l'Interior durant una entrevista a Catalunya Ràdio

Lara Bonilla
2 min
Jorge Fernández Díaz és el protagonista del film El colibrí. Hi parla de la seva religiositat.

BarcelonaPer al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, el trencament de Convergència i Unió "és un mal pel país". "I jo no els votat mai", ha puntualitzat durant una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio. "Hem passat del tripartit (PSC, ERC i ICV) a un tripartit d'ERC, Convergència i la CUP", ha afegit el també cap de llista per Barcelona del Partit Popular a les eleccions del 20 de desembre en referència a les negociacions per l'acord d'investidura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Un partit com la CUP que s'autodefineix com anti Unió Europea i anti Otan, en un moment com l'actual, és inexplicable", ha dit el ministre, que ha afegit que a Catalunya "no li convé sortir de l'euro per progressar".

Finançament autonòmic

Pel que fa al model de finançament autonòmic, el ministre ha assegurat que ara s'està "en condicions de negociar un nou finançament" ja hem encetat el camí "de la recuperació". "Creixem per sobre del 3%", ha dit, mentre que abans "no hi havia diners per negociar". Fernández Díaz ha assegurat que si el PP governa, "l'any que ve es farà la reforma per garantir el principi d'ordinalitat."

"El model de finançament autonòmic sempre s'ha fet sobre la base que cap comunitat autònoma perdia recursos. Així s'ha fet sempre", ha afegit.

Preguntat per la corrupció, el ministre Fernández Díaz ha assegurat que no es vol posar "d'exemple de res". "El meu patrimoni és a la declaració de renda", ha dit.

Agressió a Rajoy

El ministre ha dit sentir-se "trist" per l'agressió que ahir dimecres va patir el president espanyol Mariano Rajoy quan un jove de 17 anys li va donar un fort cop de puny en un passeig per la seva ciutat, Pontevedra.

Fernández Díaz ha explicat que Rajoy "està bé" i que la seva preocupació principal era que havia perdut les ulleres i avui dijous havia de donar una conferència a Barcelona.

El ministre també ha explicat que el jove feia estona que feia cua per fer-se una "selfie" amb Rajoy i que les famílies del jove i les del president espanyol es coneixen. Fernández Díaz ha aprofitat per demanar que incidents com aquest serveixin per "moderar els nivells d'agressivitat".

stats