Política
Política 07/01/2011

Joan Ferran: "No considero que el sector catalanista hagi estat perjudicial per al partit"

El diputat del PSC creu que el catalanisme és "intrínsec" al partit. Destaca que al llibre hi ha "floretes per a tothom"

Albert Castellví
1 min
Joan Ferran

BarcelonaDavant la polseguera que ha aixecat el seu llibre El quadrienni dels bàrbars. Dietari subjectiu d'una legislatura, el diputat del PSC Joan Ferran ha puntualitzat avui algunes de les paraules que hi ha escrit. Ferran recorda que l'obra és un recull de "sensacions" que ha anat anotant "durant tota la legislatura", però que fins ara no es podien explicar "per coherència" i per respecte al govern de Montilla. Ara ha decidit publicar-lo i ser "molt honest": "No hi he canviat cap paraula".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Més enllà de les crítiques al sector catalanista del PSC, Ferran ha volgut destacar, en una entrevista a El món a Rac1, que "hi ha floretes per a tothom", i demana que "les coses no es mirin parcialment". En aquest sentit, ha destacat que hi ha comentaris positius i negatius sobre tothom, inclosos, per exemple, el president del govern espanyol, Jose Luis Rodríguez Zapatero, o el del Congrés, José Bono.

Ferran ha estat clar en la seva defensa dels representants del sector catalanista del partit: "No considero que el sector catalanista hagi estat perjudicial per al partit", ha assegurat. I ha afegit: "El catalanisme és intrínsec al PSC. No crec que hi hagi ningú al partit que no es pugui considerar catalanista", encara que sigui "en diferents graus".

Finalment, el diputat socialista ha afirmat que, en la seva opinió, al tripartit "se li reconeixerà una acció molt positiva, almenys quantitativament", i ha atribuït la caiguda electoral del seu partit a la crisi, les polèmiques mesures econòmiques impulsades per l'executiu de Zapatero i els problemes interns del Govern.

stats